Στο εγχώριο πολιτικό σκηνικό, «η κυβέρνηση βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης και αυτό θα συνεχιστεί όσο η οικονομική κατάσταση θα βελτιώνεται, το γεγονός αυτό δημιουργεί μια ορισμένη ανασφάλεια στην ΝΔ», υπογραμμίζει στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Επικρατείας, που απαντά διεξοδικά για το θέμα των δημοσκοπήσεων, και για τις μομφές που ο ίδιος, προσωπικώς, δέχθηκε από αντιπάλους της κυβέρνησης. Και «προτρέπει» την ΝΔ να εφησυχάζει «στις δημοσκοπήσεις που τους δίνουν 20 μονάδες διαφορά και όταν ξυπνήσουν θα είναι αργά».
κπγ αγγλικα β2
Επικρίνει εξάλλου την Δημοκρατική Συμπαράταξη γιατί δεν υπάρχει, όπως αναφέρει, ένα θέμα το τελευταίο 12μηνο στο οποίο να μην έγινε «ουρά» της ΝΔ, και διερωτάται αν θα καταφέρει στις επόμενες εκλογές να εκπροσωπηθεί στη Βουλή.
Καθώς δε, ο κ. Βερναρδάκης προετοίμασε το περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο της Κρήτης την εβδομάδα που πέρασε, κάνει λόγο για το «πληρέστερο μέχρι σήμερα» συνέδριο, με συμμετοχή 250 τοπικών φορέων και 1.300 πολιτών στα τραπέζια του. «Για πρώτη φορά η κοινωνία γίνεται το υποκείμενο μιας αναπτυξιακής στρατηγικής και συνδιαμορφώνεται, δειλά και με αντιφάσεις, μια άλλη παραγωγική αντίληψη», σύμφωνα με το συνομιλητή μας.
Στο θέμα της διαπραγμάτευσης, ο υπουργός σημειώνει ότι «κάθε γύρος της αξιολόγησης είναι και πιο θετικός για την ελληνική πλευρά», με την πρόσθετη επισήμανση όμως, «εμμονές και νέες απαιτήσεις δεν γίνονται δεκτές».
Εκτενής η αναφορά του υπουργού Επικρατείας Χρ. Βερναρδάκη για το βασικό πολιτικό αντίπαλο της κυβέρνησης, χαρακτηρίζει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «δύσκολο αντίπαλο» τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη - και τούτο γιατί «εκφράζει και εκπροσωπεί αυθεντικά το πιο σκληρό και ακραίο νεοφιλελεύθερο σχέδιο», πόσο μάλλον που «στον αστερισμό του νεοφιλελευθερισμού έχει προσχωρήσει και η σημαντικότερη μερίδα της παλιάς 'κεντροαριστεράς', αλλά και όλος σχεδόν ο μεταμοντέρνος πολιτικός και ιδεολογικός χώρος». Ενώ για τον πολιτικό λόγο του κ. Μητσοτάκη, υποστηρίζει πως «εκφέρεται χωρίς αναστολές, με ένα πρωτογονισμό».
Για τη ρύπανση στο Σαρωνικό λέει «τέτοια περιστατικά μάς δοκιμάζουν πολύ» και ζητά τομές στο νομοθετικό, διοικητικό και εποπτικό σύστημα, που «μέχρι στιγμής για διάφορους λόγους δεν έχουμε κάνει».
Τέλος, «η συνοχή της κυβέρνησης δεν βρίσκεται σε κίνδυνο», είναι ένα από τα μηνύματα που στέλνει ο υπουργός Επικρατείας.
διατροφικες συνηθειες μουσουλμανων
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου