Σύμφωνα με τα ευρήματα της έκθεσης, τα οποία παρουσιάζει η εφημερίδα «Καθημερινή» μια ελληνική οικογένεια με μέσο μηνιαίο μισθό περίπου 900 ευρώ, πληρώνει το 38,2% του εισοδήματός της στην εφορία, τη στιγμή που η αντίστοιχη οικογένεια στην Ιρλανδία καταβάλλει μόλις το 13,6%.
προϊόντα για την ακμή
ο γαμοσ τησ κειτ και του ουιλιαμ
ελλειπτικο μηχανημα θερμιδες
Το ποσοστό αυτό για την Ελλάδα κινείται πολύ πάνω από το μέσο όρο των κρατών – μελών του Οργανισμού, ο οποίος είναι κοντά στο 30%.
Όπως αναφέρει, εξάλλου, ο ΟΟΣΑ στην Ελλάδα το 2017 εφαρμοζόταν ο τέταρτος υψηλότερος συντελεστής φορολόγησης φυσικών προσώπων που φτάνει το 55% μαζί με την ειδική εισφορά αλληλεγγύης.
Σε υψηλότερη θέση την ίδια χρονιά βρισκόταν μόνο η Σουηδία, με ποσοστό 57,1% και ακολούθησαν η Δανία με 55,8% και η Πορτογαλία με 56,2%. Όσο για τη χώρα με το χαμηλότερο συντελεστή φορολόγησης, αυτή ήταν η Βουλγαρία, με ποσοστό 10%.
Σύμφωνα, πάντα, με την έκθεση του ΟΟΣΑ οι άνεργοι λαμβάνουν επιδόματα που θα φτάνουν το 42% του εισοδήματος που ελάμβαναν ως εργαζόμενοι Το αντίστοιχο ποσό στη Τσεχία και στην Ιταλία ανέρχεται στο 72,8% του εισοδήματος, στην Ολλανδία στο 78,9% και στο Λουξεμβούργο στο 90,8%.
Ενδεικτικά, ένας μακροχρόνια άνεργος στην Ελλάδα παίρνει σχεδόν το 6,6% του εισοδήματος που λάμβανε πριν απολυθεί. Αντίθετα, στην Τσεχία συνεχίζει να παίρνει το 54,8 του εισοδήματος, στο Λουξεμβούργο το 67,9% και στην Ολλανδία το 66,87%.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου