Παρακάτω παρουσιάζονται μερικές από τις πρωτοχρονιάτικες λιχουδιές που συνθέτουν το... γκουρμέ φολκλόρ, από τον αμερικανικό Νότο έως την Ιαπωνία.
η μικρη γιατρος ταινια ελληνικα
ρινικο διαφραγμα επιπτωσεις
Hoppin' John, Αμερικανικός Νότος
Η διατροφική παράδοση του αμερικανικού Νότου επιτάσσει έαν πιάτο με χοιρινό, αρακά ή φασόλια και ρύζι που συχνά συνοδεύεται από λάχανο ή άλλα χορταρικά (που έχουν το χρώμα του χρήματος, πράσινο) και καλαμποκόψωμο (που έχει το χρώμα του χρυσού). Το πιάτο που πιστεύεται πως φέρνει καλοτυχία για το νέο έτος, πιθανολογείται πως έχεις τις ρίζες του στην παράδοση της Αφρικής και των Ινδιών και πως έφτασε στη Βόρεια Αμερική από σκλάβους.
Wikimedia
Twelve grapes, Ισπανία
Ενώ οι Αμερικανοί περιμένουν την μεταλλική σφαίρα στην Times Square να πέσει, σημαίνοντας μεσάνυχτα, οι Μαδριλένοι συγκεντρώνονται στην Πουέρτα δελ Σολ, μπροστά στο μεγάλο ρολόι, μετρώντας αντίστροφα τα τελευταία δευτερόλεπτα κάθε έτους. Τόσο εκείνοι όσο και οι πολίτες στα σπίτια τους συνηθίζουν να τρώνε μία ρώγα σταφύλι για κάθε ένα από τους 12 χτύπους τα μεσάνυχτα. Το έθιμο χρονολογείται από τις αρχές του 20ου αιώνα και πιστεύεται πως ήταν επινόηση των σταφυλοπαραγωγών του νότου που τιμούσαν, έτσι, την πλούσια σοδειά τους.
Flickr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου